tisdag 25 mars 2014

Nytt år, nya krafter för ÅSS!

I helgen var det kongress för ÅSS. Ideella krafter från hela landet möttes upp i Jönköping för att bland annat tillsammans rösta på de nominerade till den nya styrelsen för riksförbundet. Det blev en bra sammansatt styrelse som var geografiskt spridda och som tillsammans med alla andra i ÅSS kan arbeta för att 2014 skall bli så bra år som möjligt.
Vi skall arbeta för att alla skall ha lika rätt till vård och omsorg.
Gå gärna in på vår hemsida och läs på om vår värdegrund som vi står och arbetar för!

Så här fin utsikt hade vi i Jönköping :)

Närvaro!

Veckans ord är "Närvaro"

Närvaro är att hitta nuet och fokus.

Träna upp din närvaro medvetet. Fokusera på hur det känns när du går, sitter rör dig, andas och vilar.
Ät i närvaro, minst en gång i veckan. Välj en vardaglig syssla du skall göra varje dag med total uppmärksamhet. Det kan vara vad som helst, som att duscha, promenera eller något annat du gör i vardagen. Var totalt närvarande i det du gör och känn hur fokus ökar mer och mer. Detta kan vara ett effektivt sätt att få stressen att minska.
Vad tycker du om du om ordet och dess innebörd. Känner du någonting inför det eller undrar du något? Tyck till!!

måndag 17 mars 2014

Självaktning!

Denna veckans ord är "Självaktning"!

Att acceptera sig själv och godkänna eller uppskatta att man är den man är. Bristande självaktning gör individen sårbar.

Har du accepterat dig själv som du är? Vad  har du för erfarenhet av din egen självaktning eller någon annans? Vad tycker du eller känner inför ordet? Tyck till!!!

måndag 10 mars 2014

Meditation!



Denna veckans ord är "Meditation".
Meditation är att försätta sig i ett förändrat medvetandetillstånd i avsikt att få kontakt med sitt innersta jag eller med en översinnlig värld eller i avsikt nå djup ro och inre samling.

Vad har du för åsikt, undran, fråga om meditation? Tyck till!!