måndag 28 april 2014

Självutveckling!

Denna veckas ord är "Självutveckling"

För att man skall må bra och leva väl behöver man utvecklas. Med utveckling menas att förändra och utveckla eget beteende och egna egenskaper. Detta enbart för din egen skull, för att du skall känna dig stark i dig själv och öka självförtroendet och välmåendet.

Man behöver inte känna prestationsångest över att hela tiden utvecklas. Det är okej att ibland bara "vara" också. För man känner sig ofta stärkt av det med, men vi är alla individer med samma värde som utvecklas i livet som i sin tur ger en ny syn på saker. Vi slutar aldrig att växa och lära!

Hur känner du inför ordet självutveckling? Har du en positiv eller negativ känsla inför detta?

Tyck till!!

tisdag 22 april 2014

Sinne!

Denna veckans ord är "Sinne"

De fem sinnena syn, hörsel, lukt, smak och känsel är så kallade sinnesmodaliteter, som för sina funktioner kräver processer i flera organ och hjärnan. Sinnesintryckena och hjärnans tolkningar av dessa påverkar i stor omfattning hur du mår och kan ge upphov till både ro, ångest, psyket och själslivet som helhet.
Det vi kallar sinnesförvirring är när det uppstår oklarhet, omtöckning, tillstånd av oförmåga att bedöma en situation.

Vad tänker du när du ser ordet sinne?  Undrar du något eller känner att du vill dela med dig av en erfarenhet av dina sinnesintryck eller kanske någon annans? Anser du att det finns ett "sjätte sinne"? Tyck till!!

torsdag 17 april 2014

Glad Påsk!

Vi på ÅSS Göteborg, styrelse och personal önskar alla en riktigt trevlig påsk! Hoppas ni får många ägg fyllda med både godis, glädje och harmoni.

tisdag 15 april 2014

Empati!!

Denna veckans ord är "Empati"!

Empati är förståelse för hur och varför andra reagerar och känner som de gör. Emotionellt inkännande i andras sätt att uppleva sig själva och sin situation. Inlevelse i andra så att man kan se problemen i deras ögon, och känna med dem.

Vad tycker du om ordet? Känner du något inför det eller undrar du något? Har du några erfarenheter vad det gäller empati? Tyck till!!!

måndag 7 april 2014

Prestationsångest!

Denna veckans ord är "Prestationsångest".

Prestationsångest är någonting alla kan uppleva någon gång i livet. Man vill kunna leva upp till de olika krav som ställs på en i livet. Skola, jobb, förhållanden, etc.
Dagens samhälle ställer många krav på alla. Dock finns det tillfällen då prestationsångesten tar över och blockerar annat i hjärnan. Då man ställer för höga krav på sig själv så att det låser sig istället.

Har du prestationsångest och vill dela med dig av detta? Känner du någon som har det?
Undrar eller känner du något inför ordet? Tyck till!!